Övriga

Drama från 15 år, 2h21min
Regi: Nikita Mikhalkov
Originaltiteln: Utomlionnye Solntsem
Språk: Ryska
Textad på sv, da, fin, no
År: 1994

Revolutionshjälten överste Kotov spenderar en idyllisk sommardag tillsammans med sin fru Marousia och dottern Nadia, i familjens villa på landet. På ytan andas allt frid och harmoni, men hotet anas i ögonvrån. Året är 1936, samma år som Stalin inleder de fruktade Moskvarättegångarna och påbörjar sina ökända utrensningar.
Till det lantligt belägna huset anländer den charmige Dimitri, en person från det förflutna. I hans spralliga, skämtsamma sätt märks hela tiden en mörk gåtfullhet. Han sprider en känsla av osäkerhet och förebådande katastrof. Men anledningen till hans besök står inte klart förrän alldeles i slutet, då allt slås sönder med brutal kraft.

Sci-fi/Drama från 11 år, 1h48min
Regi: Pavel Parkhomenko
Språk: Ryska
Textad på sv, da, fin, no
År: 2014

1961 blev Yuri Gagarin blev den första människan i rymden. Utvald ur en grupp av 3000 utbildade kosmonauter, var han den främste av dem alla - och hans namn ekar för evigt i historien.

War från 15 år, 1h58min
Regi: Andrei Kravchuk
Språk: Ryska
Textad på sv, da, fin, no
År: 2009

Ryska krigsdramat "The Admiral" har kallats en modern "Doktor Zjivago" eller "Krig & Fred", med sin episka kärlekshistoria och många mäktiga krigsscener.
Befriare, diktator, hjälte eller förrädare? Meningarna går isär om den legendariske härförare som stred på de allierades sida i Första Världskriget och hamnade i onåd efter revolutionen 1917. Till sist var det den förbjudna kärleken till hans bäste väns hustru som beseglade hans öde.

Krig, från 15 år, 2h10min
Regi: Taku Shinjo
Språk: Japanska
Textad på sv, da, fin, no
År: 2007

I ett sista desperat försök att försvara det Japanska kejsardömet bildas en luftburen elitstyrka med en enda uppgift - att snabbt, oväntat och brutalt oskadliggöra den amerikanska flottan med hjälp av självmordsattacker.